Agricom Group побудувала зерносушильний комплекс на Житомирщині

13 вересня 2021, 10:22 2333

Агрохолдинг Agricom Group на початку вересня 2021 р. запустив  зерносушильний комплекс на території Житомирського кластера (с. Сербо-Слобідка, Ємільчанський район).

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Потужності комплексу мають такі характеристики: сушіння зернових культур — до 400 т/добу, сушіння олійних культур ­– до 300 т/добу. Очищення зернових культур — до 100 т/добу, очищення олійних культур — до 50 т/добу. Одночасне зберігання вологого зерна складає до 300 т. Одночасне складське зберігання — до 1000 т.

«Ідея побудови комплексу виникла під час зернозбиральної кампанії 2020 року, коли був зібраний значний врожай кукурудзи. На той момент виробнича потужність бази Житомирського кластеру не була розрахована на таку рекордну врожайність, і навіть виникла необхідність залучення сторонніх організацій для виконання робіт із сушіння зерна», — розповів керівник Житомирського кластера Agricom Group Сергій Лисак.

Як повідомили в компанії, комплекс створений виключно для власних потреб по очищенню та сушінню зерна. Проте, попередньо розглядались варіанти збільшення потужності одночасного зберігання та збільшення об'єму сушіння.

«Розглядати перспективи розвитку комплексу буде доцільним після першого року роботи на власні потреби», — додав Сергій Лисак.  


Для довідки: Agricom Group — українська агропромислова група, що спеціалізується на виробництві та дистрибуції продуктів харчування під торговими марками «Добродія», San Grano. Лідер із виробництва та переробки вівса. Об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства у Житомирській, Чернігівській та Луганській областях. Земельний банк групи складає 28 тис. га. Продукція групи експортується до понад 37 країн світу (ЄС, США, Бразилія, Китай, Азія, Африка, Ізраїль, Молдова та ін.).