В Японії виник громадський рух, який заохочує людей купувати більше молока

17 травня 2020, 10:00 2704

Японські фермери, які займаються постачанням молока, виявилися на межі розорення, і щоб допомогти їм впоратися з труднощами, в країні виник громадський рух, що заохочує людей купувати більше молока.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Молочного Союзу Казахстану.

Складна ситуація спонукала японців шукати нові способи вживання молока, в результаті чого в японську кухню повернулася страва тисячолітньої давності під назвою «so» (со).

Єдиним інгредієнтом «со» є молоко, адже це вершкові цукерки з сирним ароматом, одержані шляхом довгого варіння молока до загустіння, тому приготування солодощів вимагає часу і терпіння.

Надати смак десерту можна за допомогою цукру або солі, а сучасні рецепти не виключають додавання до молока порошку какао або кави. З 20 літрів молока виходить близько 2 кг «со». Зі звареної маси формується коржик або ковбаска, яка після застигання нарізається на порційні шматочки. Відзначається, що «со» може зберігатися нескінченно довго.