ЄС у аграрній стратегії робить акцент на органіку

07 серпня 2020, 17:00 3241

У Європі ринок органічної їжі продовжуватиме зростати, а органічне виробництво потребує подальшого просування.

Про це йдеться у cтратегії ЄС «Від ферми до виделки», неофіційний переклад якої оприлюднив Інформаційний центр «Зелене досьє».

Європейська Комісія має намір висунути План дій з питань органічного виробництва, щоб допомогти державам-членам стимулювати як пропозицію, так і попит на органічну продукцію, а також забезпечити довіру споживачів та підвищити попит за допомогою рекламних кампаній та державних закупівель.

«Цей підхід допоможе досягти мети щонайменше 25% сільськогосподарських земель ЄС під органічним землеробством до 2030 року та значного збільшення органічної аквакультури», — йдеться у стратегії.

При цьому нові «екосхеми» мають направити основний потік фінансування для підвищення стійких практик, таких як точне землеробство, агроекологія (включаючи органічне землеробство), вуглеводство та агролісомеліорація.

Акцент також буде на зменшенні загального обсягу продажів антимікробних препаратів для вирощених тварин та аквакультури на 50% до 2030 року та зменшенні викиду парникових газів.

«10,3% викидів парникових газів у ЄС припадає на сільське господарство, а майже 70% з них — на тваринництво. 68% загальної площі сільськогосподарських угідь використовується для тваринництва», — йдеться у стратегії та додається, що Європейська Комісія сприятиме виведенню на ринок стійких та інноваційних кормових добавок.