Bayer та Monsanto підписали угоду про злиття

14 вересня 2016, 15:54 5704

Хімічна компанія Bayer та американська корпорація Monsanto підписали угоду про злиття.

Про це AgroPortal.ua стало відомо зі спільної заяви компаній.

Остаточна ціна покупки 1 акції Monsanto склала $128, а загальна сума угоди — близько $66 млрд. Ціна передбачає премію в 44% порівняно з котируваннями на закриття торгів 9 травня, за день до того, як Bayer направила Monsanto перше пропозицію про покупку.

Відзначається, що Bayer планує фінансувати операцію за рахунок комбінації позикових і власних коштів. При цьому сума власних складе близько $19 млрд, які будуть залучені шляхом випуску обов'язкових конвертованих облігацій. Проміжне фінансування на $57 млрд забезпечать BofA Merrill Lynch, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC і JP Morgan.

Остаточне укладення угоди відбудеться до кінця 2017 р. після отримання необхідних дозволів від регулюючих органів Німеччини і США. У разі, якщо регулятори відмовляться схвалити операцію, Monsanto отримає компенсацію в обсязі $2 млрд. 

Якщо ж угода буде схвалена, це дозволить Bayer стати найбільшим у світі виробником насіння і пестицидів. Також угода стане найбільшим закордонним придбанням, коли-небудь зробленим німецькою компанією.


Для довідки: Переговори питання злиття Bayer та Monsanto тривали з травня 2016 р. Перше речення Bayer становило $122 за акцію. У липні п. р. пропозицію було підвищено до $125 за акцію, а на початку вересня — до $127,5 за акцію.