Страусине м’ясо та яйця: попит перевищує пропозицію

15 лютого 2020, 09:29 5373

Попит на продукцію страусівництва в Україні значно перевищує пропозицію. Водночас ця ніша практично вільна від конкуренції та залишатиметься такою ще тривалий час.

Про це в ефірі AgroFM розповів власник страусиної ферми «Саванна» Сергій Швець.

«У страусиному бізнесі є кілька напрямків, і кожна ферма обирає, чим саме займатися. Є племінне птахівництво, вирощування і продаж молодняка або підрощення молодняка та забій на м'ясо. Ми вибрали змішаний напрямок — підрощуємо молодняк та займаємся екотуризмом», — говорить він.

Швець почав займатися страусівництвом після повернення з АТО. Зараз тримає 20 дорослих страусів, має інкубатор. Також викопали ставок, запустили рибу. Зараз його ферма є родинним бізнесом.

«Це досить рентабельна справа, проте вона має свої підводні камені. Для початку треба багато вивчити інформації», — говорить фермер.

Додає, що вирощувати власний молодняк почали у минулому році. Це був пробний період, коли на фермі тестували нове обладнання.

«Зараз готові займатися повноцінно. Навесні будемо по максимуму закладати яйця на інкубацію. Більшу частину молодняка залишимо для розширення стада», — каже Швець.

Для туристів на фермі готують страусине м'ясо, яйця. Одне яйце важить півтора кілограми, тож омлетом можна нагодувати 8 дорослих чоловіків.

«Ми готуємо за власним рецептом, лише з додавання спецій та зелені. Виходить дуже смачно, всі задоволені», — додає Швець.

Шкарлупу теж не лишають поза увагою. Вона йде на виготовлення сувенірів, писанок.

До речі, до забійних кондицій страус доростає за 10-18 місяців. У цьому віці птах сягає 2 метрів і має максимально смачне м'ясо, додав фермер.


Наталія Рекуненко, AgroPortal.ua