ІМК започаткувала співпрацю з Березоворудським технікумом

01 вересня 2016, 14:00 2726

Сьогодні, 1 вересня 2016 р., «Індустріальна молочна компанія» (ІМК) започаткувала співпрацю з Березоворудським технікумом Полтавської державної аграрної академії.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

«Сільське господарство в Україні — одна з найперспективніших галузей економіки, яка дуже стрімко розвивається. Проте вже сьогодні сільськогосподарські компанії відчувають суттєву нестачу висококваліфікованих кадрів середньої ланки, фахових механізаторів, агрономів. В ІМК механізатори працюють з сучасною дорогою технікою, вартість якої сягає $300-400 тис. за одиницю, тому і вимоги до рівня фахової підготовки спеціалістів у нас дуже високі», — відзначив генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса.

За його словами, сільгоспкомпанії, щоб отримати професійного механізатора чи агронома, варто долучатися до його підготовки ще під час навчання у технікумі або університеті.

«Тому ми і звернулися до Березоворудського технікуму та Полтавської державної аграрної академії з ідеєю про співпрацю, яка була підтримана керівництвом цих закладів, за що ми їм щиро вдячні», — додав Алекс Ліссітса.

Зокрема, вже у вересні ІМК планує на основі тестування відібрати 10 найкращих студентів технікуму з відділів «Експлуатація та ремонт машин і обладнання с/г виробництва» та «Виробництво і переробка продукції рослинництва» і запросити їх на проходження циклу виробничого навчання-практики на одному з підприємств холдингу.

«Для проходження практики ми наразі створюємо навчальну базу в селі Дубовий Гай, Прилуцького району на Чернігівщині, на базі одного з підприємств ІМК. Організовуємо спеціальний центр з класами, кімнатами для проживання та відпочинку, столовою. Наші майбутні практиканти будуть поєднувати реальну роботу поряд з нашими працівниками під час збирання врожаю та посівної кампанії, та семінари і лекції від наших фахівців-практиків. Під час проходження практики студенти будуть отримувати стипендію у розмірі 1000 гривень на місяць», — додає директор з персоналу ІМК Елеанора Євченко.

Окрім цього, ІМК планує також запрошувати викладачів Березоворудського технікуму на свої підприємства та навчальну базу для ознайомлення з роботою сучасної техніки та застосуванням новітніх технологій, а також до участі у навчальних семінарах для співробітників ІМК, які постійно відбуваються в компанії.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник, соя, картопля); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. 

ІМК обробляє 136,6 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2015 році IMК отримала чистий прибуток в розмірі $14,0 млн і EBITDA $66,5 млн. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua