Покупець сьогодні не вірить сертифікатам

27 вересня 2019, 07:15 1639

Повна переробка на місці дає можливість проконтролювати якість продукції на всіх етапах виробництва. Оскільки в кооперації не завжди можна відслідкувати, чим годувалась худоба чи як вона утримувалась, а переробляючи на місці, виробник впевнений у якості свого продукту.

Таку думку висловив директор з виробництва продукції органічного рослинництва ПСП ім. Т.Г. Шевченка «Аснова Холдинг» Андрій Вдовиченко під час Х Міжнародної конференції Large Farm Management.

«Після того як ми прийняли рішення втілити ідею принципу «від поля до столу», придбали підприємства, де займаємось як тваринництвом, так і рослинництвом. Також сьогодні половина землі направлена на органічне виробництво, — говорить Андрій Вдовиченко. — Перехід на органічне виробництво зайняв від 5 до 7 років, але потрібно відмітити, що ми виробляємо не сировину, а зразу готовий продукт».

Він також відмітив, що основна проблема, з якою вони стикаються, — це комунікація зі споживачем.

«Коли у нас було перевиробництво продукції, вирішили реалізувати її на ринку, виставили всі сертифікати, але ніхто і не підходив. Покупець не вірить сьогоднішнім сертифікатам і стандартам, головне — особисте спілкування і довіра до продавця. Потрібно переконати свого споживача, що купити органічну і якісну продукцію стане правильним рішенням», — додав представник ПСП ім. Т.Г. Шевченка «Аснова Холдинг».

Андрій Вдовиченко також сказав, що радо запрошують всіх охочих на підприємство, де можна побачити весь ланцюг виробництва, а також поспілкуватися з технологами.

«Зараз у нас є ідея створення інтернет-сайту, де кожен покупець онлайн зможе відслідковувати процес виробництва продукції, яку він купує у нашому магазині», — додав він.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua