logo

Спецпроекти

Ранкова кава // Гонитва за трендами: як можна їсти золото

Ранкова кава // Гонитва за трендами: як можна їсти золото

Спецпроекти 31 травня 2018. 06:37 449

Блиск золота і дорогих каменів модний не тільки в одязі та аксесуарах. Навіть у кулінарії в тренді страви, прикрашені справжнім золотом. Чи їстівні такі гастрономічні експерименти?

Для приготування їжі в кулінарії використовується рідке золото, і кухарі всього світу намагаються виділити свої страви цим дорогим декором.

Ще в Давньому Єгипті вживали золото, вважаючи його «священним» інгредієнтом. Тому твердження про те, що мода постійно повертається, актуальне і в цьому випадку. Рідке кулінарне золото має пробу 23-24 карати і код Е175 в градації харчових добавок. Для травлення цей інгредієнт не становить жодної небезпеки, він підвищує імунітет і знищує бактерії. Але в приготуванні і декоруванні їжі обов'язково слід дотримуватися балансу і строго контролювати кількість золота в стравах. Накопичення золота в печінці, нирках та інших внутрішніх органах може викликати ряд симптомів і небезпечних хронічних захворювань.

Смаку і запаху золото не має, тому гнатися за «золотою» модою зовсім не обов'язково. До вашої уваги — найвідоміші страви з золота.

Піца, Нью-Йорк

В одному із закладів Нью-Йорка подають піцу, вартість якої 2 тисячі доларів, і чекати її доведеться близько 2 тижнів. У складі піци — фуа-гра, французькі трюфелі, осетрова ікра та листки золотої луски, прикрашені їстівними квітковими пелюстками.

Капучино, Абу-Дабі

У ресторані Абу-Дабі подають капучино, прикрашене пластівцями 24-каратного золота. Вартість однієї чашки — 20 доларів.

Морозиво, Нью-Йорк

Це нью-йоркське морозиво має навіть свою сторінку в Вікіпедії. Коштує десерт тисячу доларів і готується протягом 48 годин. У його складі таїтянське ванільне морозиво, найтонші листи з 24-каратного їстівного золота, золота пудра, золоте драже, цукрові квіти, покриті шаром все того ж їстівного золота, шоколадні трюфелі й цукерки з Парижа, екзотичні фрукти і навіть ікра.

Тако, Мексика

У Мексиці можна поласувати тако, вартість порції якого 25 тисяч доларів. У цій страві — мармурова яловичина Кобе, ікра, шматочки лобстера, чорний трюфель з сиром брі та, звичайно, пелюстки золота.

Пончик, Майамі

У ресторані Брукліна звичайні пончики, вкриті 24-каратним золотом, коштують по 100 доларів за штучку.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua

Новини

Показати все

Блоги