Сік із пшениці: житомирський фермер виготовляє унікальний напій

26 березня 2021, 07:00 2988

На Житомирщині фермерське господарство виготовляє сік із паростків пшениці вітграс, яку вирощує у своїй теплиці.

«Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 см. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», — розповідає засновник ФГ Koval Ярослав Коваленко.

Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити — до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.

За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров'яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.

1 шот зеленого соку щоранку — це проста і дуже корисна звичка. Це мінімальне зусилля, яке приносить відчутний результат.

Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко.

Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшнику, гірчиці, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.


AgroPortal.ua за матеріалами Укрінформ