Краще за Азію: на Вінниччині виготовляють вакуумований часник

22 листопада 2021, 06:10 2714

ФГ «Агро-Майстер» вирощує 10 га часнику біля сіл Козинці й Пеньківка на Вінничині та має власний завод із переробки часнику в місті Липовець.

Виготовляють вакуумовані зубчики часнику, часниковий порошок, пасту та пюре.

«Очищені зубчики підсушуються, вакуумуються та відправляються на охолодження. Це вже сировина, готова для використання в харчовій промисловості», — розповідає заступник керівника ФГ «Агро-Майстер» Василь Гудзовський.

За його словами, паста та пюре, що випускає його підприємство, якісніша за азіатську продукцію, де допускається наявність в сушеному часниковому порошку до 15% подрібненої часникової луски. 

Для виробництва української продукції беруть часник з поля, очищують його від бруду й домішок, калібрують і дроблять головки. Потім очищують від лусок, миють, дезінфікують винятково озоном, іншими хімічними речовинами він не обробляють. 


AgroPortal.ua за матеріалами Agrotimes.ua