Аграрний лайфхак // Як правильно проростити зерна для їжі

29 березня 2018, 07:00 3822

Пророслі зерна (пшениця, жито, соняшник, бобові) — потужний біологічний стимулятор. Вони мають антиоксидантні властивості, нормалізують обмін речовин, покращують склад крові, підвищують імунітет.

А ще пророслі зерна мають у своєму складі всі незамінні для нашого організму амінокислоти.

Формула ідеальних пророщених зерен: вода, світло і тепло.

1. Зерна промивають охолодженою кип'яченою водою, кладуть на тришарову марлю або чисту тканину.

2. Накривають згори ще одним шаром тканини, заливають невеликою кількістю трохи теплої кип'яченої води.

3. Ставлять в світле тепле місце.

4. Придатність пророслої пшениці для їжі визначається довжиною паростка. Їстівним вважається зерно з паростком близько 1 мм.

Важливо знати:

— зерна для пророщування краще купувати в аптеках або спеціалізованих магазинах, бо посівне зерно обробляють отрутохімікатами, а отже, його вживання може зашкодити вашому здоров'ю;

— не рекомендується їсти проросле зерно з великими зеленими паростками і те, яке зберігалося більше двох діб. Не варто також вживати в їжу зерна, які проростали протягом кількох діб;

— пророслі зерна можна їсти, змішуючи їх з медом, родзинками, горіхами. Можна пропустити зерна через м'ясорубку й отриману масу додавати до салатів. А можна підсушити і перемолоти в кавомолці, отримане борошно додають до салатів, соусів, приправ.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua