Закупівельні ціни на свинину знову пішли униз

12 червня 2020, 18:00 2523

Ціни закупівлі свиней забійних кондицій після тритижневого відновлення послабилися на 3,6%. Середня ціна за тиждень просіла до 44,6 грн/кг, що 1,65 грн/кг нижче ніж попереднього.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

«Цього тижня промислові виробники свинини реалізували товарне поголів'я на 1-2 грн/кг дешевше ніж тижнем раніше. У наслідок цього діапазон закупівельних цін понизився до 43-45,5 грн/кг. По завершенні тривалих святкових вихідних продажі очікувано послабилися, що мало негативний вплив на настрої представників м«ясопереробної галузі. Так, за відгуками постачальників живця вже серед тижня звучали заклики переглянути ціни реалізації», — зазначають експерти.

Тим не менш, виробники свинини не мають наміру переглядати мінімальну цінову позначку у ході цих торгів, уточнюють в асоціації.

«Оператори відзначають, що попит є, а досить різке підвищення температур вже незабаром відіб'ється на об'ємах пропозиції живця та середній вазі тварин. Враховуючи регіональну неоднорідність пропозиції товарних свиней, діапазон цін може звузитися на 0,5-1 грн/кг. Проте продажі свиней забійних кондицій за ціною, нижчою за цьоготижневу мінімальну позначку, якщо і матимуть місце, то виключно епізодично», — прогнозують свинарі.