В Україні відкрили другу чергу демонстраційної молочної ферми

30 травня 2017, 16:30 5333

В Дніпропетровській області сьогодні, 30 травня, відбулося урочисте відкриття II-ї черги Демонстраційної ферми СП «Молочарське», спроектованої канадськими інженерами.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

Як відзначається, відкриття ІІ-ї черги ферми відбулося в рамках роботи проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Окрім того, відбулося відкриття «Першого кооперативного елеватора» в рамках проекту «Розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів в Україні».

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства Олени Ковальової, розвиток сільськогосподарської кооперації є одним із пріоритетів міністерства, адже кооперація дозволяє малим агровиробникам зміцнювати свої позиції та виходити на організований ринок.

«Демонстраційна ферма «Молочарське» є сучасним навчальним центром для малих та середніх виробників молока. Це гарна можливість розвивати в Україні виробництво високоякісного молока відповідно до найкращих міжнародних стандартів», — зазначила вона.

Також в Мінагропроді уточнили, що на демонстраційну ферму завезено із Данії чистокровне поголів`я породи «Джерсі», що є унікальним для України.


Джерело фото: СП «Молочарське»

Для довідки: демонстраційна ферма (СП «Молочарське») — це сільськогосподарське підприємство з виробництва високоякісного молока, а також єдиний у своєму роді навчальний центр для молочних фермерів в Україні. Демонстраційна ферма є базою для проведення тренінгів для членів кооперативів — малих та середніх виробників молока — з усіх аспектів молочного виробництва.

СП «Молочарське» було засноване у 2012 р. Об`єднанням сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар», за фінансової підтримки уряду Канади, компанії «Данон» та Heifer International, у співпраці з Канадською неурядовою організацією SOCODEVI, МБФ «Добробут громад» та ДОГО «Сільськогосподарська консультаційна служба».