В Україні майже усе качине м’ясо виробляється населенням

28 вересня 2018, 13:50 3347

В Україні нині виробляється близько 26,5 тис. т м’яса качок, що в 2,6 раза менше проти 2000 р.

Про це свідчать підрахунки ФAO, повідомляє AgroTimes з посиланням на журнал «Наше птахівництво».
  
Як зазначається, близько 90% його виробляють у присадибних господарствах. Деяку кількість качиного м’яса в Україні виробляють племінні качині господарства, зорієнтовані на задоволення потреб населення в добовому молодняку качок і для яких цей вид продукції є побічним.

Також уточнюється, що в Україні не ведеться державний статистичний облік обсягів виробництва качиного м’яса, як і м’яса гусей та індиків. У даних Держстату їх враховують загалом як м’ясо птиці.