UkrLandFarming планує спільні проекти з європейцями

03 серпня 2016, 17:17 2901

Європейські компанії, у фокусі яких знаходиться глибока переробка м'яса і його дистрибуція, висловлюють інтерес до UkrLandFarming.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів директор з розвитку бізнесу агрохолдингу Олександр Руденко.

За його словами, інтерес до UkrLandFarming є як до великого системного гравця українського ринку, який має потужну власну сировинну базу і відповідні компетенції у м'ясопереробній галузі.

«Все це дає можливість реалізувати спільні проекти в цьому напрямку», — говорить Олександр Руденко.

Крім того, директор з розвитку бізнесу агрохолдингу додає, що можливості по створенню переробки м'яса в Україні та його імпорту вивчає Китай.

«Сировинна база в Україні для цього є, адже ринок Росії, на який раніше поставлялися до 90% м'ясомолочної продукції, досі закритий і навряд чи відкриється в середньостроковій і довгостроковій перспективі», — пояснює Олександр Руденко.

Але щоб Китай почав імпортувати українське м'ясо, це повинен бути продукт дуже високої якості, додав він.


Для довідки: UkrLandFarming — найбільший агрохолдинг України. У структуру холдингу входять 15 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктора, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів «Імперово Фудз», три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри. Також до складу корпорації входить найбільший в Євразії виробник яєць «Авангард».

Земельний банк UkrLandFarming становить 654 тис. га. Олег Бахматюк, який обіймає посаду генерального директора компанії, що володіє 95% акцій Ukrlandfarming PLC, 5% належить Cargill.