Україна виводить яловичину на ринок Туреччини

24 квітня 2018, 14:43 4232

Місія головного директорату захисту та контролю Міністерства сільського господарства Республіки Туреччина перебуває в Україні з метою оцінки системи державного контролю за виробництвом яловичини.

Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, у рамках місії турецькі фахівці ознайомляться з функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби, її територіальних органів. Також заплановані візити до центральної лабораторії Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ), державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Крім того, представники турецької сторони проведуть інспекцію діяльності ряду господарств, що утримують ВРХ та забійних підприємств.

«За результатами роботи місії буде дана оцінка системи державного контролю за виробництвом м’яса яловичини. Під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо подальшої роботи компетентних органів із зазначеного питання. Зокрема, були окреслені наступні дії щодо погодження та перспектив подальшого узгодження ветеринарних сертифікатів та підписання відповідних форм для експорту української яловичини до Туреччини», - говориться у повідомленні відомства.

Представники турецької делегації зауважили, що Республіка Туреччина є однією із лідерських країн із споживання яловичини і їхня держава дуже зацікавлена в імпорті цієї продукції  з України.

Перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук у свою чергу наголосив, що компетентний орган України зі своєї сторони зробить все можливе, аби експортні можливості для українських виробників сільськогосподарської продукції розширювалися, що стане вагомим поштовхом для розвитку агропромислового комплексу України.