Україна і ЄС домовилися про спільну боротьбу з АЧС

06 червня 2017, 15:00 1574

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа парафіював текст грантової угоди, яка сприятиме боротьбі з розповсюдженням АЧС.

Про це йдеться на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Підписання грантової угоди «Підтримка заходів захисту, які здійснюються з метою боротьби з африканською чумою свиней в Україні» відбулося під час зустрічі з питань АЧС за участі Комісара ЄС з питань охорони здоров′я та безпечності харчових продуктів Вітяніса Андрюкайтіса у м. Рига (Латвія).

Після подальшого підписання грантова угода сприятиме покращенню організації та контролю за епізоотичною ситуацією щодо АЧС, вдосконаленню методів боротьби з цим захворюванням, удосконаленню протиепізоотичних заходів в дикій природі та покращенню можливостей реагування на спалах, обмеженню поширення захворювання на АЧС на території України та захисту території Європейського Союзу від його проникнення.

У міністерстві також зазначили, що у ході зустрічі було досягнуто політичної підтримки з боку ЄС щодо надання подальшої допомоги України у боротьбі з АЧС.