Свинарі йдуть на безпрецедентні заходи проти АЧС

14 вересня 2016, 11:00 2157

Ветеринарна служба та адміністрація компанії «Агропродсерсвіс» вимушена йти на безпрецендентні заходи посилення санітарної безпеки — африканська чума свиней (АЧС) наближається до межі Тернопільщини.

Про це заявив заступник директора ПАП «Агропродсервіс» Роман Березовський, повідомляють в компанії.

Зокрема, упродовж останніх днів проведено низку семінарів та нарад з ветеринарними працівниками і обслуговуючим персоналом свинокомплексів. Запроваджено посилений спеціальний режим на кожному виробничому об’єкті. Визначена персональна відповідальність працюючих за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог. Здійснено тотальні перевірки роботи санпропускників та дезбар’єрів.

Працівникам свинокомплексів (за згодою сторін) заборонено утримання свиней в особистих господарствах. Зведено до мінімуму виробничі контакти та пересування працюючих між виробничими дільницями. Обслуговуючий персонал забезпечено подвійними комплектами спецодягу та взуття. Крім того, у виробничих зонах виділили спеціальний внутрігосподарський транспорт і розділили шляхи перевезення кормів та видалення гною. Подбали і про біозахист при приготуванні кормосумішей та зерна і різноманітних інгредієнтів на ці цілі.

«Велика санітарно-просвітницька робота розпочата і серед місцевого населення. Разом із сільрадами визначають ті господарства, де утримують свиней. До їх власників доводять вимоги інструкції щодо порядку проведення профілактичних заходів по запобіганню проникнення інфекцій. Вивчається можливість встановлення постів санітарного контролю та спеціальної обробки за межами територій, де розташовані свинокомплекси», — розповіли в «Агропродсервісі».


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.