Свинарям трьох районів Одещини компенсують збитки від АЧС

27 грудня 2018, 13:06 2370

Власники тварин, які зазнали збитків через африканську чуму свиней, отримають компенсацію до кінця 2018 року.

Про це стало відомо під час позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської обласної державної адміністрації, йдеться у повідомленні ОДА.

«Цього року вірус африканської чуми свиней, на жаль, торкнувся півдня Одеської області. Ізмаїльський, Кілійський і Татарбунарський райони вже подали документи на компенсацію збитків з резервного фонду обласного бюджету. Кожен мешканець, який постраждав від цієї надзвичайної ситуації, отримає кошти в обов«язковому порядку», — зазначила заступниця голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Як зазначається, наразі не існує вакцини від АЧС. Проте занесенню вірусу в господарства можна запобігти, дотримуючись низки правил біобезпеки. Відтак, проводиться роз«яснювальна кампанія щодо належного рівня біобезпеки як в домашніх господарствах, так і у великих агрокомплексах. У разі необхідності протиепізоотичні комісії затверджують плани з ліквідації АЧС, а також визначають межі зон захисту та нагляду.