Зниження закупівельних цін на свинину сповільнить імпорт

18 січня 2019, 09:14 1800

Завершення зимових свят вивело вітчизняний ринок живця зі стану спокою:  послаблення цін закупівлі за тиждень було відчутнішим.

Про це йдеться у повідомленні аналітичного відділу Асоціації свинарів України.

Так, якщо тижнем раніше середня закупівельна ціна перевищувала 43,5 грн/кг, то у середині місяця цей показник втратив 2,8%.

«У ході торгів минулого тижня більшість виробників свинини «розписали» товарне поголів«я на 0,5-2 грн/кг дешевше ніж на початку січня — по 41,5-43 грн/кг. Звичайно, зустрічаються ціни, що виходять за межі цього діапазону, проте це має епізодичний характер», — говориться у повідомленні.

Враховуючи звичний сезонний тренд та очікування закупівельників, поступовий зсув цін продовжуватиметься з тижневим «кроком» у 2-3%, вважають експерти.

«Так, за результатами опитування м«ясопереробників, у третій декаді варто очікувати послаблення цін закупівлі до 41-42 грн/кг. З іншого боку, відповідна зміна цін має послабили тиск імпортної свинини з ЄС на внутрішній ринок, адже сталість європейських котирувань та валютні коливання залишають «бар»єрну» ціну на досягнутих позиціях — 43,5 грн/кг», — вважають спеціалісти.