У серпні очікується зниження цін на свинину

03 серпня 2017, 16:05 5150

Серпень стане більш сприятливим для споживачів, оскільки ціни на продукти будуть знижуватись, винятком залишається лише молоко, середня ціна якого зросте в межах 3-5%.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

Як зазначається, у серпні варто очікувати стабілізації цін на ринку м'яса, оскільки ринок свинини почав демонструвати зниження вартості з другої декади липня. Можливе зниження цін коливатиметься в межах 2-5%, тому що високий рівень вартості свинини стимулював ріст цін і на суміжних ринках та призвів до активізації імпорту.

Як і прогнозувалося раніше, в липні ціни на овочі та фрукти впали в межах 5 — 22% в залежності від продукту.  У серпні овочі та яблука продовжуватимуть рухатись низхідним ціновим трендом і зниження складатиме 15-20%, що зумовлено збільшенням пропозиції на ринку.

Вартість бакалійної продукції не зазнала суттєвих змін, за виключенням гречки, ціна якої знизилась на 5%.

«Серпень для споживачів стане найбільш сприятливим, оскільки ціни на більшість одиниць споживчого кошика знизяться. Навіть м'ясо, вартість на яке росла з початку року і була такою болючою для споживачів наразі стабілізується і ближче до кінця серпня почне поступово знижуватись», — прокоментував експерт аграрних ринків УКАБ Євгеній Дворнік.