Сінгапур перевіряє контроль за виробництвом яєць і курятини в Україні

31 липня 2018, 15:26 1867

Делегація Агропродовольчої та ветеринарної служби Республіки Сінгапур 30 липня 2018 року розпочала роботу в Україні із аудитом системи державного контролю за продукцією птахівництва, зокрема, м’яса птиці та продуктів з нього, яєць та яєчної продукції.

Як говориться у повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, це перший такий офіційний візит у сфері санітарних та фітосанітарних заходів між державами.

Українські посадовці ознайомили колег із структурою, функціями і повноваженнями Держпродспоживслужби та її територіальних органів, вітчизняною системою державних лабораторій та лікарень ветеринарної медицини, процедурою сертифікації вантажів, які ідуть на експорт.

«Фахівці служби поінформували присутніх про нормативні документи, які регулюють питання здоров«я тварин та безпечності продуктів харчування, систему нагляду за хворобами птиці та заходи контролю за ними. Представники Держпродспоживслужби презентували вітчизняні системи інспектування м«яса на бійнях та переробних підприємствах, процедури відкликання харчової продукції», — говориться у повідомленні.

Також вони окреслили українські системи реєстрації птахофабрик, видачу дозвільних документів на переробні підприємства (наприклад, перероблених яєчних продуктів, м'ясних продуктів птиці), контролю переміщення тварин (переміщення в межах України, а також прикордонний контроль між Україною та сусідніми країнами).

Планується, що представники Сінгапуру відвідають Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, прикордонні інспекційні пости та кілька об'єктів птахівничої галузі, зацікавлених в експорті до Сінгапуру.

Делегація Сінгапуру працюватиме в Україні до 4 серпня 2018 року.