Сігма подвоїть поголів'я свиней

09 вересня 2016, 13:01 2607

ПП «Сігма» планує збільшити поголів'я до 60 тис. свиней одночасного утримання, але в першу чергу підприємство займеться підвищенням ефективності та модернізацією.

Про це в інтерв’ю «Агравері» розповів власник компанії Санасар Куюмчян.

Наразі поголів’я «Сігми» становить 30 тис. свиней.

«Я думаю, що ми обов'язково досягнемо цих показників, але не у 2018 р. Коли почалися військові дії на Сході, рентабельність у свинарстві впала. Тому й вирішили, що зараз потрібно зосередитися на тому, що маємо: підвищити ефективність, де це можливо, модернізувати, використовувати енергоощадні технології», — зазначив він.

За його словами, компанія поки вирішила відкласти повну модернізацію одного із чотирьох виробничих майданчиків, розташованого у с. Васильківка (Васильківський район, Дніпропетровська область), який для «Сігми» стратегічно важливий.

«Наприкінці 2014 уже навіть почали вирізати все поголів’я комплексу, щоб згодом завезти зовсім нове, високопродуктивне. Але через складні економічні та політичні умови в країні тимчасово відмовилися від цього задуму. Як тільки ситуація в країні стабілізується повернемося до цієї теми», — наголосив власник підприємства.


Для довідки: ПП «Сігма» — один з найбільших виробників свинини в Україні. Станом на 1 серпня 2016 року, маточне поголів’я свиней господарства складає 2500 голів (за даними Асоціації свинарів України, входить у 20-ку найбільших промислових свиноферм України). «Сігма» відвантажує близько 5,5 тис. тонн свинини на забій на рік живою вагою. Земельний банк підприємства становить 150 га. ПП «Сігма» має власний комбікормовий завод потужністю 4,5–5 т/год.