Ріпаковий шрот допомагає уникнути сальмонельозу

15 серпня 2018, 11:30 2347

Додавання 5-8% ферментованого ріпакового шроту в кормовий раціон курей яєчного напряму дозволяє уникнути такої розповсюдженої проблеми в птахівництві як сальмонельоз.

Про це розповів директор компанії «Європейський протеїн Україна» Борис Скиба під час конференції «Комбікорми. Якість і ефективність».

«Ферментація соєвого і ріпакового шротів відбувається за допомогою молочнокислих бактерій, які протягом двадцяти років селекціонувались данським партнером Fermentationexperts AS. Європейська спільнота виділила на створення унікальних мікроорганізмів 26 млн євро, і за рахунок них можна забезпечити зменшення кількості антибіотиків у тваринництві», — розповідає Борис Скиба. 

За його словами, в результаті застосування ферментованого ріпакового шроту в раціоні свиней можна зменшити рівень використання антибіотиків у 10 разів.

На заводі впроваджена система управління якістю відповідно до міжнародних стандартів GMP. Крім того, його продукція дає можливість впровадити систему antibiotic free concept — утримання і відгодівлю тварин без застосування антибіотиків.

«Наші данські колеги не зупинилися у своїх дослідженнях соєвого і ріпакового шротів і тепер вивчають ферментацію зелених водоростей і можливість використання їх в годівлі тварин», — зазначає Борис Скиба.


Для довідки: спільне дансько-німецьке підприємство «Європейський протеїн Україна» знаходиться в смт Рокитне (Київська обл.) і займається ферментацією соєвого та ріпакового шротів. Потужності виробництва — 6 тис. тонн готової продукції в місяць.

Засновниками ТОВ «Європейський протеїн Україна» виступають німецька Agrolife GmbH і данська Fermentationexperts AS, яка одночасно є власником запатентованої технології виробництва.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua