Племінний статус отримали 4 господарства на Львівщині

29 липня 2021, 13:55 2865

Регіональна експертна комісії з розгляду матеріалів на присвоєння статусу суб'єкта з племінної справи у тваринництві вирішила присвоїти відповідні статуси чотирьом підприємствам на Львівщині.

Про це йде мова у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації на сторінці у Facebook.

Як зазначається, за рішенням комісії:

- статуси племінних репродукторів з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи отримали ФГ «Фаворит К.І.М.» Стрийського району та ТзОВ «Підгірці» Золочівського (Бродівського) району;

- статус племінного репродуктора з розведення свиней породи ландрас отримало ТзОВ «Угринів Еко Ферм» Червоноградського (Сокальського) району;

- статусу племінного репродуктора з розведення кіз альпійської молочної породи — ФГ «Добра корівка» Стрийського району.

Члени комісії проаналізували показники продуктивності стад і виробничо-господарської діяльності претендентів на відповідні статуси, а детальніше під час виїзду ознайомились з технологіями вирощування тварин та веденням відповідного племінного обліку у господарствах.

Показники виробничої діяльності господарств та продуктивні показники поголів'я ВРХ та кіз за останні 4 роки відповідають вимогам на присвоєння статусів племінних репродукторів. Середня продуктивність молочного стада ВРХ у ФГ «Фаворит К.І.М.» становить 5783 кг молока на корову в рік, маточного стада кіз альпійської породи у ФГ «Добра корівка» — 848 кг на козематку в рік. Селекційне ядро маточного стада у обох господарствах сформовані із закупленого племінного поголів«я корів і кіз з високим генетичним потенціалом.

Зазначається, що на сьогодні в області зареєстровано 38 суб»єктів племінної справи у тваринництві різних напрямів спеціалізації, які займаються виробництвом та реалізацією племінних (генетичних) ресурсів для покращення генетичного потенціалу поголів«я сільськогосподарських тварин.