На Чернігівщині побудують новий м'ясокомбінат

28 грудня 2016, 09:02 5180

У місті Ніжині (Чернігівська область) розпочнеться будівництво нового м'ясокомбінату без забійного цеху.

Під будівництво об'єкту міська влада вже виділила землю, повідомляє «Дело».

Як зазначає видання, це не перший заявлений проект з будівництва м'ясокомбінатів в 2016 році. Наприклад, компанія «Даноша» має намір побудувати м'ясопереробний завод в Івано-Франківській області. 2 липня 2016 року рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (IFC) вже схвалила виділення материнській компанії «Даноша» €10-16 млн.

Великий виробник курятини «Пан Курчак» вже побудував завод із виробництва м'ясних та ковбасних виробів. Інвестиції в проект склали 62 млн грн. Корпорація «Агропродсервіс» розпочала виробництво м'ясних консервів на Тернопільському м'ясокомбінаті.

У той же час, за словами виконавчого директора компанії «Алан» Дмитра Махоти, в цьому році дві великі компанії припинили виробляти ковбасну продукцію — Київський м'ясокомбінат «Твін» і Світловодський м'ясокомбінат «ВК і К».

«У минулому році зі зрозумілих причин припинив постачати продукцію Горлівський м'ясокомбінат, дуже велике підприємство. Також закрилося кілька підприємств в Івано-Франківській області тощо», — розповів Дмитро Махота.


Для довідки: за даними Держстату, за перше півріччя 2016 року виробництво ковбасних виробів скоротилося на 2,6%, до 130 тис. т.