Латвійці навчать українських фермерів заробляти на молоці

09 листопада 2016, 09:20 2018

Латвійські експерти в рамках реалізації спільного проекту «Підвищення потенціалу малих та середніх молочних ферм в Чернігівській області для досягнення стандартів якості ЄС» поділяться досвідом із фермерами Чернігівщини.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

«Показати селянам, що корова це не «домашній улюбленець», а хороший бізнес — наша головна мета», — зазначив експерт-консультант по ветеринарній медицині Дайніс Арбіданс.

Як відмічають в ОДА, латвійські фермери на відміну від українських селян вже пройшли шлях від колгоспів СРСР до сучасних молочних ферм з продукцією європейської якості. Саме цими знаннями вони і прагнуть ділитися. Зокрема, в рамках свого візиту до України латвійці будуть співпрацювати з трьома фермерськими господарствами регіону. Після інспектування обраних ферм латвійські експерти проведуть круглі столи та майстер-класи для груп фермерів. Також запланована зустріч з представниками Інституту сільськогогосподарської мікробіології.

Після учбового семінару, який буде тривати до 12 листопада, експерти сформують методичні рекомендації, якими зможуть користуватися всі фермери. 


Для довідки: на сьогодні 80% молока в Україні виробляється приватними сільськими господарствами. Половина цієї продукції здається на молокопереробні підприємства та заводи. При цьому багато сільських родин живуть за межею бідності.-