Херсонщина займається створенням верміферм

19 жовтня 2018, 13:57 4220

На Херсонщині ведуться переговори з потенційними інвесторами про створення верміферми.

Про це заявив директор департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації Олександр Паливода на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що хробаки переробляють відходи життєдіяльності тварин або органічні залишки на екологічно чисте добриво біогумус (вермікомпост), і дають черв«ячну масу, яка є основою для цінного високобілкового та екологічного корму для тварин.

«За кордоном цей напрям агровиробництва розробляється досить давно, а в нас це поки що інновація. Проте приклади успішно працюючих вермиферм уже є в деяких регіонах України», — додав Паливода.

За його словами, сировини для такого виробництва в Херсонській області досить: тваринницькі ферми на території Херсонщини виробляють тисячі тонн посліду.

«Зовсім інша річ — біогумус, який є екологічно безпечним, ефективним і, головне, органічним добривом. Воно буде затребуване в галузі органічного виробництва, яка активно розвивається зараз на Херсонщині. Крім того, біогумус є експортним товаром — його охоче купляють країни Азії та Африки», — додав Паливода.

На його думку, створення верміферми — проект, який може бути реалізований як у великих промислових масштабах, так і в рамках малого виробництва.