Гана зацікавилась українською курятиною

08 грудня 2017, 09:53 3159

Місія Республіки Гани, яка впродовж тижня інспектувала вітчизняну систему державного контролю в часині безпечності виробництва продукції птахівництва, завершила свою роботу в Україні.

Як говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, представники місії проінспектували ряд українських підприємств з виробництва курятини і продукції з неї та діяльність органів Держпродспоживслужби.

За результатами проведеної перевірки компетентний орган в галузі ветеринарії та безпечності харчових продуктів Гани підготує звіт, на підставі якого Республіка Гана прийме рішення щодо доступу українського м’яса курятини на ринок своєї країни.

«Загалом представники місії під час зустрічі з керівництвом та спеціалістами Держпродспоживслужби високо оцінили систему держконтролю в часині виробництва продукції птахівництва», - говориться у повідомленні відомства.

У свою чергу Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа поінформував ганських колег про організацію системи державного контролю за безпечністю харчових продуктів в Україні. Він також зауважив, що Україна веде активну роботу з розширення ринків збуту для української продукції. Упродовж ‎2016-2017 років Держпродспоживслужба проводила переговори із 22 країнами щодо експорту української продукції тваринного походження на закордонні ринки.