Фальсифікат б'є по рентабельності легальних молочних продуктів

25 жовтня 2018, 10:57 2002

Обсяг фальсифікованої молочної продукції в Україні сягає 30%.  Така ситуація негативно впливає на українських виробників молока.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока (АВМ).

Як зазначається, фальсифікат продається переважно на стихійних ринках, звідки за рахунок своєї низької ціни і відсутності інформації про реальний склад продукту, потрапляє на стіл українців.

«Через безконтрольне виробництво фальсифікату, виробники молока втрачають ринок збуту. Врешті, якщо зараз ми переживаємо через підроблені молочні продукти, то за кілька років ми не матимемо вітчизняної молочки взагалі, бо не буде молочного стада», — наголосила віце-президент Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк.

На її думку, споживачам слід підтримувати українських виробників, що випускають якісну продукцію. Адже тільки таким чином можна сприяти виробництву вітчизняного молока.

Варто зауважити, що від початку року УМІ  (індекс умовної рентабельності виробництва молока) знизився на 40%, , а поголів«я ВРХ  за останні 5 років скоротилось на 17,5%.

В АВМ зауважили, що слід прийняти закон 3043-1 «Про молоко, та молочні продукти», який дозволить українцям чітко розрізняти фальсифікат від справжньої продукції та  збільшить попит на якісну молочну продукцію.