Агропродсервіс вдвічі скоротить поголів’я свиней

20 лютого 2017, 12:03 2134

Компанія «Агропродсервіс» з метою мінімізації фінансових ризиків прийняла рішення про скорочення на 50% поголів'я свиней — з 15 тис. свиноматок основного стада до 7 тис.

Про це повідомив генеральний директор компанії Іван Чайківський, пише «Пропозиція».

За його словами, за рахунок депопуляції компанія також планує оздоровити поголів'я.

Чайківський повідомив, що компанія веде планову роботу з профілактики АЧС в господарстві. Зокрема, проводяться масштабна роз'яснювальна робота зі співробітниками, щотижневі наради і навчання. Також вводяться додаткові заходи, покликані не допустити потрапляння вірусу у свинокомплекси: пломбуються кабіни водіїв транспорту, які перевозять продукцію, коли вони знаходяться на підприємстві.

Він додав, що ризики ведення бізнесу в свинарстві зараз надзвичайно великі. Багато в чому це пов'язано з тим, що у тваринників немає гарантій у завтрашньому дні, ціни на продукцію нестабільні.

Раніше в стратегічних планах «Агропродсервісу» значилися збільшення молочного стада ВРХ, вирощування яловичини як для власної переробки м'яса в готову продукцію, так і для реалізації на внутрішніх і зовнішніх ринках.


Для довідки: потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності: рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.