Ягідні сімейні фермерській господарства Львівщини зможуть отримати гранти

28 травня 2021, 10:48 3400

Сімейні фермерські господарства Львівщини отримають можливість скористатися грантовою підтримкою на розвиток ягідництва.

Про це йшлося під час зустрічі представників Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації з делегацією міжнародних технічних експертів Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) для Європи та Центральної Азії, інформує ОДА.

Як зазначається, метою зустрічі було обговорення імплементації заходів проекту «Комплексне, конкурентоспроможне та економічно раціональне створення вартісного ланцюжка у сільському, рибному та лісовому господарствах», фінансованого ЄС, впровадження якого передбачається в Україні.

На зустрічі обговорювались питання розвитку сімейного фермерства, комунікації між регіональними адміністраціями, дорадчими службами і аграріями, а також напрями донорської та державної підтримки малих суб»єктів господарювання, зокрема тих, які займаються ягідництвом.

«На Львівщині триває процес трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства. Вже другий рік поспіль з обласного бюджету скеровуються кошти на підтримку сімейних фермерських господарств. Поштовхом для розвитку СФГ повинен стати комплексний підхід підтримки з різних джерел: від бюджету територіальної громади до грантових коштів», — зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко.