Вінничина виділила 350 тис. грн на відшкодування за доїльні установки

12 серпня 2021, 12:58 2326

Комісії з визначення переліку фізичних осіб, які мають право на отримання часткового відшкодування витрат на установку індивідуального доїння або (та) холодильну установку для зберігання і охолодження молока визначила 12 фізичних осіб, які отримають зазначене відшкодування.

Про це йдеться у повідомленні Вінницької облдержадміністрації.

«В області прийнята та діє Програма розвитку особистих селянських, фермерських господарств, кооперативного руху на селі та дорадництва на 2021-2025 роки. Відповідно до цієї Програми фізичним особам — власникам трьох і більше корів надається часткове відшкодування витрат за закуплені ними установки індивідуального доїння або (та) холодильні установки вітчизняного виробництва для зберігання і охолодження молока. На даний напрямок з обласного бюджету в поточному році передбачено фінансування в сумі 350 тис. грн», — розказав директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко.

Під час засідання членами комісії було розглянуто документи, які в липні поточного року надійшли від 12 фізичних осіб, та прийнято рішення про їх включення до Реєстру фізичних осіб, що мають право на отримання часткового відшкодування витрат за закуплені установки індивідуального доїння або (та) холодильні установки на суму понад 51 тис. грн для цих осіб.

Зазначається, що прийом документів на отримання такого відшкодування здійснюється Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку до 1 числа наступного місяця та до 1 грудня поточного року.

Щоб отримати відповідне відшкодування необхідно подати наступні документи:

- довідку, видану сільською, селищною, міською радою або радою об'єднаної територіальної громади про кількість корів, які утримуються в домогосподарстві;

- копії паспортів великої рогатої худоби; ветеринарних карток до них (за їх наявності);

- копію технічної документації на установку (інструкція або паспорт);

- оригінал платіжного документу (товарний чек або квитанція про оплату);

- копію паспорта особи;

- копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті);

- довідку про відкриття поточного рахунку в банку.