В АПК Сумщини влили 930 млн грн інвестицій з початку року

14 вересня 2021, 16:29 2579

Понад 930 млн грн інвестицій залучено у січні-серпні 2021 р. в розвиток агропромислового комплексу та сільських територій Сумщини.

Як говориться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, це становить 48% до прогнозованого обсягу на 2021 рік.

Найбільше інвестицій спрямовано на придбання сільськогосподарської техніки — 682,6 млн грн та в розвиток інфраструктури аграрного ринку — 152,4 млн грн.
У відомстві зазначають, що, зокрема, на території Дубов′язівської селищної ради (с. В«язове) Конотопського району приватно-виробничим комерційним підприємством «СТС» завершено будівництво І черги елеватора потужністю 25 тис. т одночасного зберігання зерна (загальна очікувана потужність елеватора — 100 тис. т зерна), наразі підприємством узгоджується необхідна документація щодо введення в дію І черги зазначеного елеватора.

Також продовжується третій етап будівництва додаткових ємностей елеватора в ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» (Кролевецька міська рада) потужністю 120 тис. т, будівництво двох міні елеваторів: в ТОВ «Сейм-Агро» (Путивльська міська рада) потужністю 7 тис. т та ТОВ «Україна» (Великописарівська селищна рада) потужністю 5 тис. т.

У галузь тваринництва спрямовано понад 86 млн грн інвестицій, зокрема введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів у ТОВ «Велетень» (Глухівська міська рада), проводиться реконструкція тваринницького приміщення потужністю 2 тис. голів корів ТОВ «Молоко Вітчизни» в с. Мар′ївка Сумського району.

У розвиток харчової та переробної галузі області залучено з початку 2021 року 4,5 млн грн інвестицій, зокрема ТОВ «ЕЛІТ-ОІЛ» Роменського району проводяться роботи з будівництва олійно-екстракційного заводу з переробки олійного насіння потужністю 600 тонн за добу, стан готовності об»єкту — 86%.