USAID надає гранти для центрів післяврожайної обробки фруктів і овочів

11 січня 2018, 16:12 4836

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку в Україні» («Агросільрозвиток») запрошує зацікавлені аграрні підприємства подавати заявки на співфінансування діяльності зі створення центрів післяврожайної переробки овочів і фруктів.

Останній термін подання заявок — 24 січня 2018 р., говориться у повідомленні USAID.

Зокрема, проект має намір підтримати: 1) створення одного центру післяврожайної обробки плодово-ягідної продукції у центральному регіоні України (Київська, Житомирська, Вінницька, Черкаська, Полтавська області); 2) створення одного центру післяврожайної обробки овочевої продукції у південному регіоні України (Миколаївська, Херсонська, Одеська, Запорізька області).

Підтримка, зокрема, може бути спрямована на: впровадження нових або покращення існуючих технологій передпродажної підготовки (сортування, калібрування) продукції для подальшого транспортування автомобільним та іншими видами транспорту; покращення технологій зберігання плодоовочевої продукції; покращення упаковки.

Проект «Агросільрозвиток» надасть співфінансування у вигляді грантів двом комерційним підприємствам, які продемонструють своє лідерство та спроможність створити сучасні нові або модернізувати існуючі логістичні платформи (центри) для надання послуг малим і середнім підприємствам (МСП) з формування маркетингових ланцюгів ефективного збуту плодоовочевої продукції та які стануть провайдерами нових технологій (послуг) передпродажної підготовки, таких як, наприклад, зберігання, сортування за розміром, миття та очищення, пакування плодово-овочевої продукції з обов«язковим впровадження міжнародних стандартів якості та простежуваності безпечності її виробництва і збуту.

Проект насамперед підтримає пропозиції, які слугуватимуть моделями найкращої практики логістики плодоовочевої продукції у зможуть бути репліковані або розширені у майбутньому. За данною програмою гранти надаються як часткове співфінансування

Кожен з центрів повинен бути розташований поруч із основними транспортними артеріями, володіти або мати у довгостроковій оренді приміщення, яке придатне для заснування центру, досвід роботи в подібних заходах, встановлені ділові відносини з учасниками ринку. Проект USAID «Агросільрозвиток» не фінансуватиме будівництво. Проект може підтримувати лише оновлення або розвиток інфраструктури невеликого масштабу.

Докладніша інформація про конкурс, форми заявки: Інформація і документа для гранту USAID

Крім того, зацікавлені представники малих і середніх агропідприємств можуть взяти участь у семінарі з питань підготовки заявок на співфінансування, який Проект «Агросільрозвиток» проведе 17 січня 2018 р. Зацікавлені заявники, які бажають взяти участь у семінарі, повинні підтвердити свою участь, надіславши лист про наміри з інформацією про прізвище, ім'я та по-батькові учасника і назву організації на ім«я керівника відділу грантів і контрактів Володимира Наконечного, на адресу [email protected].