SWIFT попередила банки у всьому світі про збільшення кіберзагрози

17 грудня 2016, 09:00 2093

Міжнародна платіжна система SWIFT попередила про збільшення кіберзагрози для банків, оскільки хакери знайшли нові способи проведення атак.

Відповідний лист компанія розіслала банкам у всьому світі, повідомляє РБК.

Відзначається, що, згідно з нещодавно відкритими даними, SWIFT все ще перебуває в групі ризику через рік після того, як хакери в лютому вкрали $81 млн у Центрального банку Бангладеш.

«Банки, які використовують SWIFT, у тому числі центральні банки і комерційні банки, піддалися значній кількості атак, і в чверті з них хакерам вдалося вкрасти гроші», — зазначає видання з посиланням на заяву голови відділу безпеки клієнтів Стівена Гіндердале.

У листі SWIFT попередила своїх клієнтів, що хакери поліпшили свої методи кібератак, ставлячи під загрозу банківські системи. Одна з нових тактик, йдеться в листі, дозволяє використовувати програмне забезпечення, яке може отримати доступ до комп'ютерів, через які надаються послуги з технічної підтримки.

«На жаль, ми продовжуємо спостерігати випадки, коли хакери погрожували нашим клієнтам», — наголошується в листі SWIFT. Злодії надсилали їм помилкові платіжні інструкції через систему SWIFT.