Викрили псевдоаграріїв, які «нагріли» державу на 60 млн грн

20 грудня 2016, 10:24 1961

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДФС у Дніпропетровській області викрито сумнівні операції, проведені у 2015 р. та задекларовані трьома сільськогосподарськими підприємствами області.

Підприємства були зареєстровані як суб'єкти спеціального режиму оподаткування, повідомляють в ДФС.

Відмічається, що за даними податкової звітності зазначені підприємства є виробниками певної сільськогосподарської продукції. Однак, як з'ясувалося, реалізувалася рослина, яка була відсутня в номенклатурі товарів.

«Такі дії можуть свідчити про порушення вимог Податкового кодексу під час складання податкових документів», — вважають в ДФС.

Крім того, за даними ГУ статистики у Дніпропетровській області, у переліку суб'єктів господарчої діяльності, які займалися вирощуванням посадкового матеріалу протягом 2015 р., зазначені підприємства відсутні. Також було встановлено відсутність на вказаних підприємствах достатніх трудових та матеріальних ресурсів для вирощування задекларованих обсягів реалізованої продукції.

Можливу суму нанесених державі збитків податківці оцінюють в понад 60 млн грн.

За цими фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Здійснюється кримінальне провадження.