Полтавщина з обласного бюджету виділила аграріям 2,5 млн грн

18 червня 2020, 12:57 1991

Конкурсна комісія з визначення виконавців заходів Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини виділила понад 2,5 млн грн на фінансову допомогу сільгоспвиробникам за напрямками: «Технічне переоснащення», «Садівництво та ягідництво» і «Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців».

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

Як зазначається, на розгляд до конкурсної комісії надійшли заявки та документи від 10 претендентів (суб»єктів господарювання).

В результаті розгляду, за напрямком «Технічне переоснащення» буде надано 2-м претендентам компенсацію в розмірі 30% вартості придбаних в поточному році тракторів, на загальну суму 303,0 тис. грн.

«За напрямком «Садівництво та ягідництво» буде надано 3-м претендентам компенсацію в розмірі 30% вартості витрат, що понесені на посадку плодово-ягідних насаджень, на загальну суму 220,92 тис. грн», — додали в ОДА.

За напрямком «Кредитування фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та фізичних осіб-підприємців» визначено переможцями конкурсу бізнес-планів 4-х претендентів, яким буде надано фінансову підтримку на платній та зворотній основі, у розмірі по 500,0 тис. грн, на загальну суму 2,0 млн грн.