На Хмельниччині лише два садові господарства подалися на дотації

12 листопада 2020, 11:55 2544

Комісія  з питань компенсації витрат суб»єктам господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством при Хмельницькій облдержадміністрації затвердила 2 заявки на отримання дотацій за цим напрямом.

Як говориться у повідомленні Департаменту ровзитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької ОДА, комісія вирішила надати до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України документи щодо включення ТОВ «Галузинецький сад» с. Галузинці, Деражнянського р-ну і СТОВ «Зоря» Подільське, Кам'янець-Подільського р-ну до переліку суб»єктів господарювання, які мають право на отримання компенсації.

За даними відомства, ТОВ «Галузинецький сад» у 2020 році заклали сад яблуні сорту Айдаред на площі 31,4 га, для чого придбали посадковий матеріал в кількості 120 тис. штук на суму 5,76 млн грн. Підприємство має право на отримання компенсації витрат, пов«язаних із закладкою саду в сумі 3,6 млн грн із розрахунку 80% вартості саджанців.

СТОВ «Зоря» у поточному році заклало плодові насадження яблуні сорту Гала на площі 11,67 га. Цим підприємством закуплено посадковий матеріал на суму майже 5 млн грн та на вказаній площі споруджено шпалеру, вартість якої становить 4,23 млн грн. СТОВ «Зоря» має право на отримання компенсації витрат, пов«язаних із закладкою саду в сумі 3,6 млн грн із розрахунку 80% вартості саджанців та 30% вартості спорудження шпалери.