На електронні ПДВ-рахунки аграріїв почали надходити кошти

20 січня 2017, 10:21 2102

На електронні ПДВ-рахунки аграріїв в установах банків наприкінці дня, 19 січня 2017 р., почали надходити кошти.

Про це повідомила Українська аграрна конфедерація.

Як відмічають в УАК, проблема з перерахуванням виникла через те, що ДФС не надіслала Держказначейству реєстр з реквізитами спецрахунків по 1708 підприємствах.

Склалася ситуація, за якою кошти, що підлягають автоматичному перерахуванню на спеціальні рахунки платників в установах банків, залишалися на незаконно заблокованих ДФС додаткових електронних ПДВ-рахунках, розповідає президент УАК, народний депутат Леонід Козаченко.

Для вирішення проблеми з перерахуванням коштів було проведено ряд переговорів та зустрічей з представниками Мінфіну, ДФС та Держказначейства. Також 19 січня за ініціативою Леоніда Козаченка направлено депутатське звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо якнайскорішого вирішення цієї проблеми.

«Бездіяльність з боку ДФС грубо суперечить вимогам пункту 200.5 статті 200 Податкового кодексу України щодо автоматичного перерахування у відповідному розмірі коштів, що надійшли на додаткові електронні ПДВ-рахунки платника, на спеціальний рахунок такого платника протягом наступного операційного дня, а також призводить до порушення прав та законних інтересів платників податків», — йдеться у зверненні.

Вчора, наприкінці дня Державна казначейська служба розпочала зараховувати кошти на спеціальні рахунки підприємств. За офіційним повідомленням Держказначейства забезпечено перерахування з електронних ПДВ-рахунків коштів податку на додану вартість на загальну суму 751,9 млн грн, відмітили в УАК.