Думка: Україна реалізує виробничий потенціал агросектору лише на третину

08 лютого 2019, 14:11 2482

Україна без залучення інвестицій не зможе на повну розкрити потенціал в сільському господарстві. Для покращення ситуації в галузі потрібно створити український іпотечний банк із залученням міжнародних фінансових установ.

Про це зазначив народний депутат, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко під час конференції «Стратегія експорту: трейдинг і логістика», організованої компанією «ПроАгро».

«За різними оцінками експертів, на даний момент Україна реалізувала свій потенціал по виробництву сільськогосподарської продукції на третину і лише на 20% — по експорту цієї продукції. Для того щоб ці показники зростали, в агропромисловий комплекс потрібно інвестувати $70 млрд. Лише за таких умов ми зможемо виробляти 120 млн т зернових», — зазначає Леонід Козаченко.

За його словами, одним із варіантів для залучення іноземних інвестицій може стати використання землі сільськогосподарського призначення, що знаходиться в державній власності, в якості застави.

«Можна отримати $6 млрд за умови, якщо в заставу надати землю сільськогосподарського призначення. В державній власності маємо 4 млн га», — зазначає Леонід Козаченко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua