Думка: Тиск на малий бізнес спричинить безробіття

10 січня 2017, 10:10 2520

Закриття малого бізнесу призведе до росту безробіття в Україні.

На цьому наголосив народний депутат від фракції «Батьківщина» Іван Крулько, повідомляється на сайті об'єднання.

«Не буде бізнесу — не буде робочих місць. Через зміну правил оподаткування з 1 січня 2017 р. за останні два-три тижні бізнес закрили 128 тисяч фізичних осіб-підприємців», — зазначив він.

На переконання політика, уряд має по-новому подивитись на систему оподаткування бізнесу, адже якщо найближчим часом не буде радикальних змін, «кількість безробітних в Україні лише зростатиме, як і кількість виїжджаючих фахівців за кордон».

Лише у 2016 р., за даними Крулька, з країни на заробітки до Європи виїхало півмільйона працездатних українців. Окрім того, ще більше людей в Україні потребуватимуть субсидій, що є показником зниження рівня життя населення і провальної соціально-економічної політики влади.

Закриття малого підприємництва, переконаний політик, означає зменшення кількості платників податків і відповідно — надходжень до бюджету.

«Уже в лютому люди відчують, яким великим обманом було й так зване підвищення мінімальних зарплат до 3200 гривень і перші наслідки такого підвищення. Реальні доходи громадян насправді знижуватимуться через тарифну політику і підвищення цін на споживчий кошик», — вважає народний депутат.