Мартинюк: Скасування експортного ПДВ на олійні можуть відкласти до вересня

15 грудня 2017, 11:15 2869

Міністерство аграрної політики та продовольства проводить розрахунки впливу зміни режиму відшкодування ПДВ при експорті олійних культур.

Про це під час повідомив перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк під час онлайн-конференції на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що формат ухвалення цієї поправки, без широкого обговорення, «не є прийнятним та ставить під питання прогнозованість інвестиційного клімату в країні». 

«Ми проводимо консультації із членами комітету ВРУ з питань податкової та митної політики і ми розробляємо кроки щодо пом«якшення впливу цієї новації. Зокрема, розглядається варіант її відтермінування до 1.09.2018», — додав Мартинюк.

Він також уточнив, що всіляко підтримує розвиток переробки в Україні та експорт продукції із доданою вартістю, але це має робитись не за рахунок інших учасників галузі.


Для довідки: 7 грудня Верховна Рада проголосувала за скасування відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) при експорті сої, ріпаку та соняшнику з 1 березня 2018 р.