Китайці розроблять цифрову заміну юаням

20 листопада 2016, 11:13 2618

Центральний банк Китаю набирає експертів із блокчейну, щоб активізувати зусилля з розробки офіційної цифрової валюти.

Банк планує створити цифрові гроші, які прийшли б на зміну готівковим, повідомляє ShanghaiDaily.com.

Зокрема, Народний банк Китаю пропонує шість вакансій, пов'язаних з розробкою цифрової валюти, а також програмного забезпечення й устаткування для її функціонування. Кандидати повинні мати ступінь магістра або докторську ступінь у галузі інформатики, інформаційної безпеки та криптографії.

Відзначається, що команду для вивчення цифрової валюти було створено ще в 2014 р. Експерти банку готували законодавчу і технологічну базу, а також вивчали вплив цифрової валюти на економіку і фінансову систему.


Для довідки: суть технології блокчейн — у розподіленому зберіганні інформації, що стосується будь-яких життєвих питань. Технологія не тільки корисна для створення цифрових валют або розробки нових фінансових технологій. Її можна бути використовувати для широкого спектру додатків, таких як право власності для відстеження походження документів, цифрових активів, фізичних активів або права голосу.

Процес переходу від готівки до електронних грошей відбувається в багатьох країнах. Наприклад, центральні банки Великобританії, Росії, Канади та Австралії також виявили інтерес до розробки технології блокчейн для створення цифрових валют.