Кабмін обмежив максимальний розмір дотації на сільгосптехніку

18 березня 2021, 09:13 2468

Кабінет міністрів України на засіданні 17 березня прийняв постанову, яка вносить зміни у Порядок використання коштів за програмою часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Про це йдеться у повідомленні Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

«Прийняті зміни сприятимуть збільшенню кількості сільгоспвиробників, які можуть скористатися підтримкою, оновити техніку та обладнання на пільгових умовах. Серед прогнозованих результатів реалізації програми підтримки — зростання кількості машинобудівних підприємств та розширення номенклатури техніки, створення понад 500 нових робочих місць та 1,8 млрд грн сплачених податків», — прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

На 2021 рік на цю програму передбачено 1 млрд грн.

«Скориставшись програмою підтримки, один сільгоспвиробник може розраховувати на фінансову підтримку до 60 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Отримати 25% компенсації вартості за придбану с/г техніку можуть юридичні особи та фізичні особи-підприємці — сільгоспвиробники.


Для довідки: за період грудень 2019 року та січень — листопад 2020 року за програмою «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» сплачено 892,6 млн грн компенсації. Загалом, було придбано 14 946 одиниць сільгосптехніки.