IFC інвестувала в аграрну Україну понад $1 млрд

24 червня 2018, 09:04 4856

IFC є одним з найбільших іноземних інвесторів в українському агробізнесі. За останні 6 років IFC забезпечила понад $1 млрд інвестицій у розвиток аграрного сектору в Україні.

Про це у ході круглого столу «Потенціал для фінансування молочних господарств та страхові рішення для майбутнього розвитку бізнесу», який провів Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії», зауважив голова регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пелмар.

«Сьогодні сільськогосподарські інвестиції займають третину загального портфелю інвестицій IFC в Україні», — констатував він.

При цьому Джейсон Пелмар зауважив, що Україна має потенціал, щоб стати дешевим виробником високоякісного молока, і IFC спрямовує свою енергію в цьому напрямку.

«У березні 2018 року IFC розпочала програму, яка допоможе модернізувати молочний сектор України та збільшити експорт молочної продукції. Програма націлена підтримувати розвиток молочних кооперативів та допомагати фермерам запроваджувати сталі та екологічні методи виробництва сільгосппродукції, що будуть відповідати міжнародним вимогам», — говорить Джейсон Пелмар.

За його словами, питання ефективних механізмів фінансування та страхування молочної галузі вирішує Проект IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії», який запроваджує ініціативу щодо створення новітніх страхових рішень, які зможуть збільшити доступ до фінансування молочних господарств в Україні.

«Україна має потенціал стати виробником високоякісного молока при низькій собівартості виробництва. Наші нові консультативні програми допоможуть залучити в сектор відповідну експертизу, вміння та технології, і, як наслідок, сприяти приватним інвестиціям, реалізувати потенціал сектору та допоможе країні стати глобальним гравцем у виробництві молочної продукції. IFC високо цінує присутність та підтримку Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також щиро вітає сьогодні Асоціацію виробників молока України», — зазначив голова регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Пелмар.


Наталія Ключнікова, AgroPortal.ua