Держпідтримка АПК: 7 напрямків для фермерів і кооперативів

13 березня 2019, 11:51 3152

Державна фінансова підтримка фермерства в 2019 р. збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими. Передбачено 7 напрямів фінансової підтримки спеціально для фермерів та кооперативів.

Про це зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, говориться у повідомленні Мінагропроду.

«Попит на нішеву, фермерську продукцію з кожним роком зростає. Для забезпечення цього попиту як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках, Уряд продовжує розглядати розвиток малого та середнього агробізнесу як один із пріоритетів і надавати державну підтримку для фермерів за багатьма напрямами», — прокоментував Віктор Шеремета.

Так, цього року для фермерів та кооперативів передбачена: 90% компенсація вартості дорадчих послуг, 80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва,  70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання, 40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ та бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного ФГ.