Фермер: Податкові новації повністю знищать село

03 липня 2021, 09:07 12382

Директор ПСП «Патріот» (1700 га, Золочівський район Харківської області) Анатолій Тильнов наголошує, що зі збільшенням податкового навантаження агровиробники, які допомагають селам, згорнуть свої соціальні програми, адже вони й самі опиняться на межі вимирання.

«З такими податками, які накладає наша держава, вже скоро не буде кому їх платити. Малі сільгосппідприємства просто зникнуть. Великим корпораціям дадуть якісь пільги. У них вже зараз є інструмент повернення ПДВ, а там придумають ще якісь програми», — говорить він. 

N.B. Заради чого українське село «продають» за 100 млн грн? 

Він не виключає, що «село буде знищене повністю». 

«Там не буде кому працювати і не буде кому створювати робочі місця. Де в село заходять корпорації з великими земельними банками, село спустошується. Вони не підтримують соціальну сферу, хоча можуть гучно про це розповідати. Насправді ж самі по собі села та їхні мешканці їм не потрібні: люди виїжджають, вимирають, школи закриваються, а в селах залишається сама лише земля», — резюмує Анатолій Тильнов.


Для довідки: законопроєкт № 5600 передбачає запровадження мінімального податкового зобов’язання з 1 га сільськогосподарських земель. Такий податок становитиме 5% від нормативної грошової оцінки землі. При цьому до мінімального податкового зобов’язання не включають єдиний соціальний внесок, що означає додаткові 1,5% податкового навантаження.