Дотації за сільгосптехніку: список збільшили до 17 тис. найменувань

02 грудня 2021, 13:23 2416

Мінекономіки розширило перелік української сільгосптехніки, 25% вартості якої відшкодовує держава.

Підтримка надається в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва», говориться у повідомленні міністерства.

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника —  доповнили відповідний Перелік сільгосптехніки, яка підлягає компенсації, новими заводами-виробниками. Це гарний стимул для вітчизняних виробників — реалізувати свою продукцію та збільшити доходи, а фермерам — оновити свій парк сільгосптехніки, адже Уряд компенсує 25% її вартості», — прокоментувала перша віцепрем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Так, до оновленого переліку включено 209 підприємств, номенклатура їх продукції збільшилася на 235 одиниць с/г техніки — до 17 041 найменувань.

Зокрема, доповнено перелік посівними комплексами, агрегатами та аплікаторами для внесення рідких мінеральних добрив, зерноочищувальними сепараторами, технологічним обладнання для комбікормових заводів та елеваторних комплексів, обладнанням для хімічного захисту рослин, зрошувальним, іригаційним та насосним обладнанням, зерносушарками та теплогенераторами, ваговим обладнанням для зважування сільгосппродукції, напівпричепами, ґрунтообробною технікою, обладнанням для утримання ВРХ та свиней тощо.

Із переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання можна ознайомитись за посиланням.