Дотації за картоплесховища отримають дві компанії

24 листопада 2021, 15:34 2922

Урядова комісія розподілила кошти, передбачені у державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників», які використовуються для державної підтримки виробників картоплі. 

Про це йдеться у повідомленні Міністертства аграрної політики та продовольства України.

За результатами розгляду поданих документів бюджетні кошти отримають 2 суб'єкти господарювання, на загальну суму близько 53 млн грн, для компенсації до 50% вартості (без урахування ПДВ) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів первинної переробки власно вирощеної картоплі, побудованих і прийнятих в експлуатацію.

«У 2021 році уряд підтримав нову ініціативу державної підтримки, а саме напрям підтримки розвитку картоплярства. Зокрема, бюджетні кошти будуть спрямовані для державної підтримки виробників, які займаються сільськогосподарською діяльністю, в тому числі вирощуванням картоплі, для стимулювання збільшення площ посадки картоплі, обсягів виробництва, нарощування потужностей із її зберігання та переробки», — зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Він додав, що на галузь картоплярства у поточному році було виділено 60 млн грн бюджетних коштів.